Tips

Så tjänar du pengar på dina smycken

Att få in en liten extra inkomstkälla är aldrig fel. Om du har ett eller flera smycken av äkta material kan du sälja dem och få bra betalt. Ifall det låter intressant kommer du i det här inlägget att få veta mer om hur du kan göra för att tjäna pengar på dina äkta smycken.

Gå igenom ditt förråd av smycken

Men innan vi kan berätta mer om hur du gör för att sälja dina smycken behöver du rensa bland de smycken du har. Om du har smycken med en stämpel som bekräftar att smycket exempelvis är av äkta guld kan du låta de gå till försäljning. Smycken som inte är av äkta guld eller silver kan du sälja på den vanliga andrahandsmarknaden. Men du får inte lika bra betalt som dina äkta smycken.

Sälj dina äkta smycken

När du har rensat bland de smycken du äger och kollat upp dess äkthet är det dags att sälja dem. Det finns flera företag som köper upp dina äkta smycken av silver och guld. Du kan få mer information hos företaget du väljer ut. Men i korthet beställer du ett kuvert, packar kuvertet med smycket och skickar det till företaget. När de har värderat ditt smycke kommer pengarna in på ditt konto.